Zomertip: Seeing Through Photographs

06:00


Nu de zomervakantie voor steeds meer studenten een feit wordt, heb ik een heerlijke tip voor je: spring meteen weer terug in de studiebanken! Wat? Ja, waarom zou je een zomer lang genieten van je vrijheid en het heerlijke weer als je ook iets productiefs kan doen? Dat is een geintje natuurlijk, maar wanneer je net als ik de vrijheid soms overweldigend vindt is dit toch een hele fijne vervelingdoder.
Het New Yorkse Museum of Modern Art (of MOMA) bracht een tijdje geleden een compleet gratis online cursus uit over de geschiedenis en het belang van fotografie. De cursus is opgedeeld in 6 weken, en elke week duik je weer een beetje dieper in de wereld der fotografie. Om mee te doen met deze cursus heb je slechts een account nodig op Coursera (wat op zich zelf al een aanrader is! Ook gratis!). Wanneer je je opgeeft voor Seeing Through Photographs kun je je tijd verder helemaal zelf bepalen. Je kan er voor kiezen om je aan het aanbevolen wekelijkse schema te houden, je kan de data aanpassen of alle deadlines zelf helemaal uitzetten. Wanneer je de cursus gehaald hebt kun je, mocht je dit willen, ook je certificaat kopen voor veertig dollar.
De cursus heet dus Seeing Through Photographs en is compleet in het Engels. MOMA biedt je exclusieve interviews met de belangrijkste fotografen uit het vak, en een even exclusief kijkje in de geweldige archieven van het museum. Hieronder zie je hoe de cursus gestructureerd is:


Introduction to Seeing Through Photographs
Met o.a. een interview met Marvin Heiferman

One Subject, Many Perspectives
Met o.a. Equivalents, een interview met Vik Muniz, en de prachtigste foto’s van de
maan!

Documentary Photography
Met o.a. Dorothea Lange over Migrant Mother, en Susan Meiselas over Carnival
Strippers.

Pictures of People
Met o.a. interviews met Nicholas Nixon (The Brown Sisters), en Katy Grannan

Constructing Narratives and Challanging Histories
Met o.a. interviews met Hank Willis Thomas, en Harrell Fletcher’s The American War

Ocean of Images: Photography & Contemporary Culture
Met o.a. interviews met Lucas Blalock, David Horvitz, Anouk Kruithof, en Ilit Azoulay
Final Project (essay)


Ik vond het echt een super interessante cursus, en heb veel geleerd over fotografie. Niet alleen over de geschiedenis, maar vooral ook over de kracht van foto’s. Daarnaast heb ik heel veel van die exclusieve bronnen ook kunnen gebruiken voor mijn scriptie, dus dat was een hele goede win win! Dus mocht je je vervelen deze zomer, en je tijd productief willen besteden aan iets ontzettend leuks, meld je dan vooral aan voor Seeing Through Photographs!

Foto's in dit artikel:
Dorothea Lange. Migrant Mother, Nipomo, California. 1936. Gelatin silver print, 12 13/16 x 10 1/8" (32.6 x 25.8 cm).
Edward Steichen. Moonrise–Mamaroneck, New York. 1904. Platinum and ferroprussiate print, 15 1/4 x 19" (38.7 x 48.2 cm). Gift of the photographer. © 2016 The Estate of Edward Steichen/Artists Rights Society (ARS), New York

You Might Also Like

1 reacties

Subscribe