Tips van een Pro // Werken met Teams

06:00


Het samenwerken met modellen, visagisten en stylisten is erg belangrijk voor een prachtig eindresultaat, maar kan ook problemen veroorzaken. Het is soms moeilijk om een balans te vinden tussen de verschillende visies, of om alle creativiteit in de juiste richting te sturen. Professioneel fotograaf Clinton Lubbe legt je in deze video uit hoe je het beste een team kan aansturen tijdens een fotoshoot!

De mooiste foto’s zijn vaak het resultaat van een goede samenwerking. Zowel de fotograaf als het model, de visagist en de stylist werken samen aan een prachtig project, iets wat een ieder individueel niet gelukt zou zijn. Om alles uit deze verzameling aan creativiteit te halen is het belangrijk om goed en duidelijk te communiceren.


Visie
Wanneer je een fotoshoot plant zul je als fotograaf een duidelijk beeld hebben van wat je wilt creëren. Om ervoor te zorgen dat deze visie niet verloren gaat, is het slim om altijd duidelijk te zijn in je communicatie. Vertel het model precies wat je van hem of haar verwacht, wat het verhaal is dat uitgebeeld moet worden en welke bewegingen en poses daar goed bij passen. Hetzelfde geldt voor de visagie en styling. Als je het moeilijk vindt om dit te verwoorden kun je er ook voor kiezen om je idee uit te werken in een tekening of door het gebruik van een moodboard.


Een band opbouwen
Om een ontspannen sfeer te creëren is het belangrijk om elkaar een beetje te leren kennen. Het model zit vaak op z’n minst een uur bij de visagist en in die tijd kletsen ze over van alles en nog wat. Na urenlang gekletst te hebben zullen de visagist en het model zich meer op hun gemak voelen bij elkaar in de buurt. Het is dus belangrijk dat jij als fotograaf een soortgelijke band opbouwt met je team. Ga even bij de visagie zitten, vraag naar hobby’s en interesses, en vertel ook over jezelf! Dit is niet alleen gezellig, maar zal ook voor een betere sfeer op de set zorgen.

In zijn video vertelt Clinton Lubbe in detail over hoe hij de communicatie binnen het team regelt en krijg je ook nog eens een kijkje achter de schermen bij een High Fashion fotoshoot! Bekijk de video hieronder:


You Might Also Like

0 reacties

Subscribe