De 5 Beste Fotobewerking Apps

06:00


Als smartphone fotograaf heb je enorm veel keuze wanneer het aankomt op het bewerken van je foto’s. Je kan natuurlijk kiezen voor een Instagram filter of om je foto’s te bewerken op de computer. Maar wist je dat er ontzettend veel goede bewerkings apps in de Play Store te vinden zijn? Wij sommen de 5 beste fotobewerking apps voor je op!

Photo Editor van dev.macgyver
Met deze app kun je eenvoudig erg veel bewerkingen toepassen op je foto’s. Zo kun je onder andere simpelweg kleuren bijstellen, foto’s bijsnijden en verkleinen of vergroten. Maar de app heeft ook geavanceerde opties, waaronder gamma-correctie, automatisch contrast, vervagen, verscherpen. Via de ‘curves’ kun je de kleuren geheel naar jouw smaak aanpassen. De app geeft je ook veel controle over het opslaan van de foto’s. Zo kun je de EXIF-data bekijken, bewerken of verwijderen en krijg je de keuze om ze op te slaan in PNG of JPEG.
De app krijgt een beoordeling van 4.2 / 5 in de Play Store en is gratis te gebruiken. Een reclamevrije versie kun je aanschaffen via in-app purchases.


PhotoDirector
De PhotoDirector van Cyberlinks belooft je smartphone foto’s om te toveren tot spiegelreflex kwaliteit. Ook deze app biedt een combinatie aan simpele effecten (zoals filters en fotolijsten) en geavanceerde mogelijkheden (zoals het aanpassen van witbalans, kleurkanalen en belichting). De krachtige app is eenvoudig te gebruiken en geeft je veel vrijheid in de bewerking.
De app krijgt een 4,5 in de Play Store en is gratis te gebruiken. De reclamevrije versie is beschikbaar via in-app purchases.


VSCO Cam
De bekende VSCO app is een populaire keuze onder smartphone fotografen. De app heeft een uitgebreide collectie aan filters en geeft daarnaast ook veel mogelijkheden in de verdere bewerking. VSCO is naast een fotobewerking app ook een online gemeenschap waarin veel mensen hun kunstige foto’s delen.
De app krijgt 4.4 van de 5 sterren in de Play Store en is gratis te gebruiken.


Cymera
De Cymera app is de juiste app voor jouw perfecte selfie! De app belooft een natuurlijke gloed en een prachtige huid make-over. Er zijn honderden filters en effecten om je selfies nog mooier te maken. De app komt met 7 verschillende lens-instellingen, zoals een Fish Eye en Lomo lens. De automatische gezichtsherkenning zorgt ervoor dat het fotobewerkingsprogramma je ogen iets groter maakt, je lach meer laat opvallen en je gezicht dunner doet lijken. Ook kun je je tanden laten bleken, de oneffenheden op je huid doen verdwijnen en make-up en haarstijlen toevoegen.
De app krijgt een 4.4 in de Play Store en is gratis te gebruiken. De reclamevrije versie is via in-app purchases te verkrijgen.


Adobe Photoshop Express
Deze app is precies wat het zegt te zijn: Photoshop voor op je telefoon. Met Photoshop Express kun je alle basis bewerkingen uitvoeren, zoals bijsnijden, horizon recht zetten, draaien, rode ogen verwijderen, het aanpassen van contrast en helderheid, enzovoorts! Maar de app biedt ook meerdere filters en geavanceerde mogelijkheden om de kleuren aan te passen. Photoshop Express kan grote bestanden aan en kan zelfs RAW formaat foto’s openen!
Photoshop Express krijgt 4.1 van de 5 sterren in de Play Store en is gratis te gebruiken. Bij de in-app purchases kun je uitbreidingen van de app aanschaffen.

Wat is jouw favoriete fotobewerking app voor je smartphone?

Dit artikel verscheen eerder op Digifoto Starter.

You Might Also Like

0 reacties

Subscribe