Kerst // Weihnachtsmarkt Meppen

06:00


Het Duitse plaatsje Meppen ligt ongeveer op veertig minuutjes rijden van mijn huisje. Vorig jaar zijn pap en ik daar op een kerstmarkt geweest, en dat was zo gezellig dat we besloten om dit jaar nog een keertje te gaan! Meppen is niet erg groot, maar daarom wel des te gezelliger. Ook organiseren ze allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. Toen wij er waren, waren we helaas te laat voor het muziekspektakel, maar gelukkig bleven de orgel-mannetjes nog even spelen.

De kerstmarkt in Meppen is niet heel uitgebreid, maar juist erg traditioneel. Er staan verschillende kraampjes met leuke kerstdecoraties, er is een ijsbaan, en natuurlijk mogen de gluhwein en bradwurst tentjes niet ontbreken! Ook staan her en der statafels en zijn er vuurkorven om je handen aan te warmen.

Vier mannen speelden Duitse hitjes op een orgel en van de ijsbaan kwamen de foutste kersthits. Het was een koude dag. Bij het uitademen zag ik de witte wolkjes mijn mond ontsnappen. Bepakt in een winterjas, muts en handschoenen trotseerden pap en ik de koude, en tegelijkertijd ook zo warme, kerstmarkt.

Het voelde even als kerst. De kou, de muziek, de lichtjes en de gezelligheid creëerden de magische sfeer die je kent van de Coca Cola of John Lewis reclames. Ik baalde er dus best wel van dat we nog meer dan drie weken moeten wachten op het feest der feesten. Maar, zoals ze altijd zeggen, gelukkig hebben we de foto’s nog!

Ben jij weleens op een kerstmarkt geweest, of staat dit leuke uitje nog op de planning? Laat het me weten in de comments!

You Might Also Like

3 reacties

  1. Mooie foto's heb je gemaakt en inderdaad, het zou zo uit een John Lewis reclame kunnen komen hihi. Ik ga toevallig aanstaande woensdag naar Oberhausen toe om daar een kerstmarkt te bezoeken :) Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige foto's! Het ziet er heel leuk uit

    BeantwoordenVerwijderen

Subscribe