Rechtenvrije Winter Foto's!

22:17


Ik heb de laatste tijd moeite met het schrijven van blogposts. Het is niet dat ik geen inspiratie heb of niets heb om over te schrijven, het is juist dat er zoveel gebeurt in de wereld dat het haast makkelijker is om te zwijgen. Ik wil dat deze blog positief is. Dat er om elke blogpost een zilver lijntje zit, hoe zwaar mijn dag of week ook was. Ik wil dat ik voor elke 50 redenen dat ik de wereld haat, er 100 kan noemen waarom ik van de wereld houd. En soms, zoals morgen tegen vijven, wanneer er een oranje balzak de nieuwe president van de Verenigde Staten wordt, heb ik gewoon even geen zin in positivisme.
Want het mag ook best wel eens gezegd worden dat alles kut is. Soms voelt dat nou eenmaal zo. Wanneer het aankomt op het welbekende "in de put zitten" heb ik een makkelijke filosofie: accepteer het. Accepteer dat je je kut voelt, of je nu weet waarom of geen idee hebt waarom je al een kwartier zit te janken om een schattige Facebook video. Accepteer het en huil, word boos, schrijf van je af en praat. Dat lucht op, en daarna kun je verder. Onderneem actie. Spreek je uit. Je kunt nu eenmaal niet voor altijd bij de pakken neer blijven zitten.
Wat voor mij altijd helpt, naast een goede semi-anonieme Twitter rant, is een beetje tijd voor mezelf nemen. Een oude aflevering van Buffy terugkijken, het maken van foto's in de vrieskou, of gewoon even lekker in bad met een goed boek. Als mijn hersenen wat rust krijgen beginnen de molentjes vanzelf alles in perspectief te draaien.
Nu kan ik het positieve van de situatie ook goed inzien. Die gratis cursus Russisch die ik vorig jaar startte, die gaat waarschijnlijk eindelijk van pas komen! Hoezee!

Oké, dat was mijn klaagzang. Nu is het dan eindelijk tijd voor datgene waarvoor je op deze blogpost geklikt hebt: gratis foto's! Vandaag ben ik lekker naar buiten geweest om wat plaatjes te schieten van het mooie winterweer. Helaas was het alweer aan het dooien, maar het zonnetje geeft de foto's ook weer net dat beetje extra én zorgde natuurlijk voor het meest aangename winterweer ooit. Omdat ik verder niets met deze foto's ga doen dacht ik dat het wel aardig zou zijn om ze aan jullie aan te bieden. Mocht je dus een winterse foto nodig hebben voor een blogpost, een social media bericht of iets totaal anders: ga je gang!

Gebruik foto's:
De foto's in deze blog mag je vrij gebruiken onder Creative Commons Naamsvermelding 2.0 (CC by 2.0). Dit betekent dat je:
- Het werk mag delen (kopiëren, verspreiden, doorgeven via elk medium of bestandsformaat)
- Het werk mag beperken (remixen, veranderen, afgeleide werken maken)
- Het werk commercieel mag gebruiken (voor je eigen blog, bijvoorbeeld)
Onder de voorwaarden dat:
- Je de maker van het merk (ik dus) vermeld (en een linkje naar mijn site vind ik ook leuk!)
- Je niet doet alsof het je eigen werk is
- Voor meer details kun je terecht bij de licentie.
- Dit is niet verplicht, maar ik zou het leuk vinden om te zien hoe je het werk gebruikt, laat dus vooral een linkje achter!


You Might Also Like

4 reacties

 1. Wat een mooie foto's! Wellicht dat ze op mijn blog van pas komen. Vind trouwens ook dat je erg leuk schrijft! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt je 'klaagzang' wel heel mooi beschreven, soms is alles gewoon even kut. Je foto's zijn trouwens echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, dankjewel! De wereld lijkt nog te draaien en de zon komt nog steeds op... Dus ik heb hoop, haha!

   Verwijderen

Subscribe